مهدی سجاده‌چی فیلمنامه نویس:

دین سهمی از فرهنگ مردم دارد

دین سهمی از فرهنگ مردم دارد

فیلمنامه نویس نام آشنای سینمای کشورمان با تاکید بر اینکه حضور دین و مذهب در سینما همواره نیاز بوده است، گفت موضوعات دینی سهمی از فرهنگ مردم دارد.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، مهدی سجاده چی تصریح کرد: فرهنگ هنر جامعه، همچون درختی تنومند، ریشه‌های عمیق و شاخه‌های گسترده‌ای دارد که زندگی روزمره و باورهای مردم را شکل می‌دهند و در دل این ریشه‌ها باورهای مذهبی نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کنند و بخش جدایی‌ناپذیری از هویت مردم را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل هم حضور دین و مذهب در سینما همواره نیاز بوده است.

وی با اشاره به لایه‌های فرهنگی در جامعه افزود: «تصور شخصی من این است که فرهنگ، به شکل ساده، از دو لایه تشکیل شده؛ یک لایه زیرین که بنیادین و ریشه‌ای است و یک لایه که در سطح قرار دارد. وقتی فرهنگ از بنیاد و ریشه به سطح می‌آید، ممکن است برای برخی جذاب به نظر برسد، اما برای هنرمندان، ادیبان و فعالان فرهنگی بسیار خطرناک است. زیرا سبب سطحی شدن امور می‌شود و از طرفی فرهنگ و بنیان‌های فرهنگی و حتی دینی ممکن است به شکل شعاری نمایان شوند و اصالت خودشان را از دست دهند.»

این فیلم‌نامه نویس با اشاره به محدود شدن راه‌های برقراری ارتباط با مخاطبان گفت: «واقعیت این است که سال‌هاست تریبون‌های متعدد بیشتر درباره فرهنگ سطحی صحبت می‌کنند وهمین موضوع برای یک نویسنده یا کارگردان، راه دیگری برای ارتباط با مخاطب باقی نمی‌گذارد به این خاطر که موضوعات در سطح مانده است.»

این هنرمند ادامه داد: «همین در سطح ماندن سبب می‌شود تا سینما توانایی پرداختن به عمق موضوعات و حتی نکات عمیق را نداشته باشد. به این خاطر که کارکرد هنر این است که در لایه‌های زیرین فرهنگ، احساسات و مفاهیم مذهبی را به شکلی هنری و عمیق متجلی کند.»این هنرمند ادامه می‌دهد: «باید ظرفیت پرداخت‌های متفاوت وجود داشته باشد تا هنرمندان بتوانند حرف‌های خود را از زوایای متفاوت بیان کنند.»